avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS pentru cetățenii romani cu reședință ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS pentru cetățenii romani cu reședință în Anglia

Bună ziua,

Locuiesc în Londra, am propria locuință și domiciliul stabil aici în UK. Sunt angajat și plătesc contribuțiile la sistemul de sănătate din UK. Am card European de Sănătate emis în UK cu care vin în România când îmi vizitez familia. În România vin maxim 2 saptamani pe an.
Cei care sunt în situația mea, trebuie sa plătească aceasta taxă?
Dacă DA, cum putem face sa nu mai trebuiască sa o plătim.
Renunțăm la cetățenia Română?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:52, 7 Ianuarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati, poate Guvernul Ciolos modifica legea in vigoare cu privire la cei ce nu au venituri.

La nivel mondial, regula generală este că veniturile din salarii (deci din activităţi dependente) sunt impozitate doar în locul unde ele se obţin, în ţara de origine.
Rezultă că un român ce obţine în străinătate venituri din salarii va plăti impozit pe acest venit doar într-un singur loc şi anume în ţara unde a obţinut salariul.
Codul Fiscal în vigoare în România recunoaşte aceste reguli internaţionale şi le menţionează la art. 55, alin 4, lit. m.
[ link extern ]

Pe site-ul ANAF găsiţi un mic Ghid al impozitelor ce trebuie plătite pentru diferite categorii de venituri.
La capitolul “Salarii din străinătate”, se menţionează în acest ghid: “Dacă aţi fost în străinătate şi aţi obţinut venituri din salariu acolo, nu trebuie să declaraţi nimic în România.”
[ link extern ]

Prin urmare, dacă aţi obţinut salarii din străinătate, nu aveţi nicio obligaţie în România: nici de declarare a veniturilor, nici de plată a impozitelor. Marea Britanie, statul în care aţi obţinut veniturile, are încheiată cu România o convenţie de evitare a dublei impuneri.

PS
Ati depus Declaratia cu privire la stabilirea domiciliului fiscal ?
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Impozite in romania la venituri din u.s.a viochi viochi Buna ziua ! Fica mea a primit o bursa de studii de doctorat in U.S.A., avand o remuneratie considerata de statul roman ca venit impozabil !!! Mentionez ca a ... (vezi toată discuția)